Wanneer ben je succesvol? Blog voor: Fitgirls.nl

Als men het heeft over succesvolle mensen wordt al gauw de link gemaakt met werk gerelateerde successen. Maar wat betekent succesvol zijn nu eigenlijk? 

Is succes iets wat uit te drukken is in materie? Heb je pas succes als je een eigen zaak runt? Als je minimaal twee kids heb of juist helemaal geen kinderen wenst en je je ‘vrij’ kan bewegen in deze wereld?

SUCCESVOL ZIJN

Ik heb even het woordenboek erbij gepakt. Daarin wordt succes uitgelegd als een ‘gunstige afloop of resultaat / iets dat goed afloopt.’

Oké, nu snap ik het al helemaal niet meer… Dus succes is pas als iets goed is afgelopen? Maar is er ook nog wat te zeggen over alles wat je daartussen doet? Tussen je begin en je eindpunt kan je toch ook zeker succes hebben?

Betekent het dan ook dat de mensen die slechte bedoelingen hebben (denk aan geweld en aanslagen) ook succes hebben? Zij hebben immers hun doelen behaald en het is voor hen gunstig verlopen.

Nee, dit is niet mijn definitie van succesvol zijn.

Ik heb hier lang over nagedacht en mijzelf ook heel lang gezien als een niet succesvol persoon, juist omdat ik te veel keek naar het materiële. Tot ik mij begon te realiseren dat ik mijn succes NOOIT moet vergelijken met dat van een ander! We hebben het hier namelijk over MIJN succes.

MIJN DEFINITIE VAN SUCCES

Uiteindelijk heb ik mijn eigen definitie van succes omschreven. Eentje die mij houvast geeft en naar welke ik graag streef.

Dit is de echte definitie van succes als je het mij vraagt: ‘De mogelijkheid en de wilskracht om te groeien als persoon.’ Om te groeien op elk vlak, mentaal, spiritueel, persoonlijk, fysiek, enz.

Deze definitie is dus voor iedereen persoonlijk en kan naar eigen wens ingevuld worden.

En daarom zie ik mijzelf als een succesvol persoon! Ik zal altijd willen groeien, altijd willen leren en mijzelf blijven uitdagen! Ik handel vanuit mijn hart met goede bedoelingen naar mijzelf en iedereen om mij heen.

Dit laatste is naar mijn idee een essentieel onderdeel als het gaat om succes hebben. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer jouw acties niet vanuit je hart komen, dit alleen succes op korte termijn zal hebben.

Mensen die handelen vanuit hun hart zijn naar mijn idee heel succesvol.

Ik ben benieuwd, wat is jouw definitie van succes? Of heb je er nu juist een andere kijk op gekregen? 

Leave your thought