VAL AF DOOR YOGA, ONZIN!

Je kent ze wel, van die artikelen waarmee beweerd wordt dat je een strakke buik kan krijgen, 5 kg kan afvallen of cellulitis kan tegen gaan. Dit allemaal door yoga te beoefenen.

ONZIN natuurlijk! Yoga is een levensstijl en bij die levensstijl hoort een deel ook het beoefen van de houdingen, de asana’s. Deze houdingen zijn in eerste instantie nooit bedacht zodat mensen een 6 pack krijgen of afvallen. Deze houdingen zijn er om de verbinding te maken tussen jouw lichaam en geest. Als je het mij vraagt is dit het aller belangrijkste waar je naar toe kan werken. Want wat gebeurt er als je de verbinding maakt tussen jouw lichaam en geest?

Je maakt dan ook de verbinding tussen jezelf en de relatie met jouw lichaam. Je gaat bewustere keuzes maken en dus bewustere keuzes wat betreft voeding. Wanneer je bewust, gezond en niet te veel voeding tot je neemt, zal je ook niet hoeven af te vallen. Wanneer je de verbinding maakt tussen jouw lichaam en geest werk je eraan om je lichaam te accepteren zoals deze is. Wanneer je de verbinding maakt tussen jouw lichaam en geest, hou je van je lichaam en WIL je het voeden met de beste producten.

Nee, echt gewicht ga je er niet direct van verliezen. Het kan een mooie bijkomstigheid zijn als dit jouw doel is.
Je kan er wel andere dingen mee verliezen:
– angsten
– onzekerheden
– verdriet

Iedereen heeft dus zo zijn persoonlijke doelen, op mentaal of op fysiek niveau. Wees je wel bewust van waar jij je energie in wil steken. Voor mij persoonlijk is dat meer mijn geest dan mijn lichamelijke voorkomen. Ik weet dat wanneer ik aandacht besteed aan in harmony zijn met mijzelf, dat de rest vanzelf zal volgen.

Where the mind goes, energy flows. 

000_3077

 

There are 2 comments on this post

 1. Kim Kristine
  11 uur ago

  Eens! Maar ik vind het altijd wel mooi om mensen die deze vraag stellen, misschien misleidend, juist wel de ‘bevestiging’ te geven dat je kunt afvallen met yoga. Ik zeg er wel altijd bij dat het gaat om een lifestyle, dat je inderdaad met behulp van yoga je lichaam beter leert kennen, bewuster leert te zijn en daardoor echt voor je lichaam wilt gaan zorgen!

  Yoga heeft mij persoonlijk geholpen met afvallen (10 kilo!), omdat ik bewuster werd van mijn lijf en me ging verdiepen in Ayurveda en gezonde voeding! Daarvoor sportte ik 3 keer per week, maar bleef ik jojo-en… Ik werd me pas echt bewust van gezonde voeding en lifestyle door yoga :)

  En nee; yoga heeft me geen six-pack gegeven inderdaad haha! Het is absoluut geen work-out. Nogmaals; ben ik het wel met je eens 😀

  Reply
  1. Elvira Author
   6 uur ago

   Wat goed! Fijn dat je zo bewust ben gaan leven door yoga!
   Bij mij heeft dit ook hetzelfde effect gehad, niet zozeer met afvallen, wel met gezonder leven en vitaler voelen.
   Ik zou mij ook nog meer willen verdiepen in Ayurveda, ik geloof daar echt in.

   Reply

Leave your thought