To be (vegan) or not to be (vegan) that is the question!

Misschien is het wel de zwangerschap, misschien knaagt het al langer aan mij, maar het eten van dierlijke producten valt mij steeds zwaarder op de maag (letterlijk en figuurlijk!).

Al enkele jaren ben ik vegetariër en daar heb ik zo mijn honderd redenen voor. Kort samengevat voelt het beter fysiek als ik dit niet eet en mentaal sta ik er gewoonweg niet achter.

Al een tijdje volg ik de dames van The Green Happiness en Lisa Goes Vegan.
Zij hebben mij onwijs geïnspireerd om steeds meer dierlijke producten te vervangen met plantaardige producten. Ik merkte dat na het eten van bijvoorbeeld kwark en kaas, ik een opgeblazen gevoel had. Ook ging de geur van eieren ging mij steeds meer tegen staan, maar hoe vervang je al deze producten en zeker als het gaat om avond eten vond ik dat moeilijk.

Door hun recepten te lezen en wat te knutselen in de keuken ontdekte ik hoe makkelijk veganistisch koken eigenlijk was!
Het meeste van de producten had ik al in huis en dat scheelde natuurlijk ook weer.
Zo zijn eieren in baksels makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld geweekt lijnzaad.

Op dit moment eet ik veganistisch voor zover mogelijk. Zo ontbijt ik nog steeds met smoothies of havermout die ik aanmaak met water of plantaardige melk. Als lunch een soep of speltbrood met hummus en avondmaaltijden bestaan vaak uit curries of groentestoofpotjes.

Wat ik nog wel erg lastig vind is als ik bij iemand ga eten, de meesten weten nu wel dat ik vegetariër ben, maar de overstap naar het vertellen dat je soms ook veganistisch eet is best spannend.

Misschien bij deze dus……

Aaah ik laat het op mij afkomen, voor nu voelt het goed zo als het is en nogmaals alles is een proces

 

Leave your thought