Blog voor FITGIRLS.NL #Back2Basic: Wees tevreden met de kleine dingen

Terug naar de basis, je denkt dan misschien gelijk aan gezonde voeding, workouts en een healthy lifestyle. Alleen terug gaan naar de basis kan ook op een ander niveau in je leven, namelijk met je mindset.

Wat houd een ‘basis’ in een mensenleven nou in? 

Vaak worden we (zonder dat we het door hebben) mee gesleurd met de hebberigheid van de maatschappij. Meer, meer en hebben, hebben. Gedachten die onze hoofden (en ook die van mij) vaak vullen zijn; ‘ik moet dit’ en ‘ik wil dat’. En begrijp mij niet verkeerd, doelen stellen en jezelf ergens mee belonen is natuurlijk heel fijn en prima!  Alleen geloof ik er ook in dat het heel goed is om jezelf zo af en toe even terug te roepen. Om je heen te kijken en te realiseren wat je eigenlijk allemaal al heb!

Als kind heb ik in een oorlog gezeten, een tijd ronddwalen met mijn familie zonder huis, eten en andere basis behoeften was flink afzien. Natuurlijk heeft dit een heftige impact gehad op mij, maar elke avond als ik mijn bed instap ben ik zo trots en dankbaar dat ik mijn eigen huis heb. Dat ik een dak boven mijn hoofd heb, warmte, gezondheid en dat ik elke dag weer kan kiezen wat ik eet, dat is echt een luxe!
Ook dankbaar zijn dat je mensen om je heen heb die dierbaar voor je zijn is erg belangrijk. Zij zijn je basis, waar je op terug kan vallen en waar je de ‘basis’ mee kan delen. Samen eten, lachen, huilen elkaar knuffelen er gewoonweg zijn voor elkaar!

Bedenk dan ook dat er al zoveel mooie dingen te zien en te ervaren zijn in de wereld zonder dat je daar geld aan hoeft uit te geven, of dat je het moet ‘hebben’.
Een stuk fietsen en je bewust worden van dat moment, de schoonheid van de natuur om je heen zien en deze bewust ervaren.
Stop dan eens even bij een mooi plekje, laat het in je opgaan, observeer de details van een schelp, of zie hoe bijzonder een zandkorrel eigenlijk is000_0446. Geniet er echt even van!

Een basis voor mij is dus echt ‘the basic needs’ in een mensen leven. Zoals Bob Marley (een grote inspiratie voor mij) ooit zei;

“Possession make you rich? I don’t have that type of richness. My richness is life.”

Om te oefenen en jezelf dagelijks terug te roepen naar de basis kan je een volgende oefening uitproberen.

Zoek een rustig plekje op waar je niet gestoord kan worden, voor mij is dit ’s avonds in mijn bed. Benoem dan dagelijks voor jezelf waar je dankbaar voor ben.
Misschien vind je het in het begin lastig en kan je er maar 3 opnoemen, maar hoe vaker je het doet des te makkelijker het word.

Wat betekend voor jou terug gaan naar de basis?

 

Leave your thought