BECAUSE WE CARRY! (Mijn persoonlijkste blog tot nu toe)

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren….

Samen met mijn ouders en zus stapte wij nadat we al weken onderweg waren een trein in, niet wetende waar we heen zouden gaan. Mijn vader bleef een aantal keren zeggen dat ze ons alsnog naar de bergen konden brengen en niemand ons ooit terug zou zien. Ik wist niet precies wat dit betekende maar ik voelde zijn angst.

Na een tijdje in die trein te hebben gezeten, begon het steeds vertrouwder aan te voelen. De mensen die daar rond liepen, die wij niet konden verstaan hadden misschien geen kwade bedoelingen….
We kregen zelfs eten van ze! Ik weet het nog goed, want we hadden al een paar dagen op droog brood geleefd. Zij gaven ons gebakken kip EN een blik cola!
Wie waren deze mensen? En waarom waren ze zo aardig voor ons?
Ik heb altijd gehoopt dat geen enkel kind nog ooit een oorlog zou ervaren, maar helaas. Nu in 2016 zijn er genoeg kinderen die er midden in zitten. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook hele lieve mensen die deze kinderen willen opvangen en wat eten aan ze willen geven.

In dit blog wil ik de organisatie Because We Carry graag onder de aandacht brengen. Ik volg hen al een tijdje en vind het bewonderenswaardig hoe deze mensen zich inzetten voor een ander.

bwc 4 bwc 3 bwc 5

Anna Smit, Steffi de Pous en Afke Reijenga zijn in september 2015 begonnen met het inzamelen van draagzakken voor kinderen. Om zo de vluchtende mensen te kunnen ondersteunen in hun reis vanaf Lesbos.
Anna is zelf moeder en kon zich goed indenken dat het dichtbij je dragen van je kind in zo een onzekere situatie meer veiligheid kan bieden. Daarnaast is het ontzettend praktisch, want je heb twee handen vrij.
Inmiddels hebben zij ongeveer 3000 draagzakken uitgedeeld op Lesbos! Hun inzet is nu uitgebreid met het onder andere uitdelen van warme maaltijden.

bwc8 bwc6 bwc7

Because We Carry
is een stichting die jouw hulp goed kan gebruiken, wil je meer informatie hierover kijk dan op:

http://becausewecarry.org/

Elke euro telt en wordt rechtstreeks op het eiland uitgegeven. Zo kunnen zij al van 1 euro, iemand van fruit en een warm maal voorzien!
Alle hulp is welkom, wil jij een steentje bijdragen? Doneer dan wat je kan missen

IBAN: NL85 TRIO 0391 0737 96
Naar: Because We Carry

Leave your thought